HOVEDMENY

Hos Gådjå Etiopisk Restaurant serverer vi deg en autentisk smak av Etiopias unike matkultur.

FORRETT/APPETIZERS

Sambosa m/linsefyll
55,-

NOR: Wraps fylt med grønne linser, løk, fersk chilli og ingefær, stekt gyldne i vegetabilsk olje. Serves med awaze.
ENG: Wrap filled with green lentils, onion, fresh chili and ginger, fried in vegetable oil. Serve with awaze.
Allergens: Gluten

Sambosa m/kjøtt
65,-

NOR: Wraps fylt med biffkjøtt, løk, fersk chili og ingefær, stekt gyldne i vegetabilsk olje. Serveres med awaze.

ENG: Wrap filled with beef, onion, fresh chili and ginger, fried in vegetable oil. Served with awaze.

Allergens: Gluten

KYLLING/CHICKEN

1. Dårå Watt
215,-

NOR: Tradisjonell rett – kyllingfilet i berbere (etiopisk krydder) saus, ingefær, hvitløk, løk og smør. Serveres med et kokt egg, salat, grønnsaker og injera (lefse).

ENG: Traditional dish – chicken stew simmered in berbere (Ethiopian spices), ginger, garlic, onion and butter. Served with one boiled egg, salad, vegetables and injera.

Allergens: Gluten, lactose, egg

BARNEMENY/kid`s menu

Gådjå Barnemeny
89,-

NOR: Pølse og pommesfrites
ENG: Sausage and french fries
Allergens: Gluten

EKSTRA TILBEHØR

Ekstra kjøtt/Addition meat
25,-
Ekstra vegan saus/Addition vegan stew
25,-
Rømme/sour cream
25,-
Aib (cottage cheese)
25,-
Alle retter kan serveres glutenfritt.
All dishes can be served gluten free.

Alle retter kan serveres laktosefritt med unntak av nr 6 og 7.
All dishes can be served lactose free with the exception of nr 6 and nr 7.

BIFF/BEEF

2. Kei Wått
215,-

NOR: Biffkjøtt i berbere (etiopisk krydder) saus, ingefær, hvitløk, løk og smør. Serveres med salat, grønnsaker og injera(lefse)
ENG: Cubed tender beef in berbere (ethiopian spices) stew, ginger, garlic, union and butter. Served with salad, vegetables and injera.
Allergens: Gluten, lactose

3. Zil-Zil tibs
245,-

NOR: Marinert biffstrimler med sautert hvitløk, chili og løk. Serveres med salat, rømme, awaze og injera (lefse).

ENG: Marinated lean beef strips with sautéed garlic, green peppers and onion. Served with salad, sour cream, awaze and injera.

Allergens: Gluten, lactose

4. Gådjå Special – Tibs
220,-

NOR: Berbere marinert biffkjøtt i løk, rosmarin og chili saus. Serveres med salat, grønnsaker og injera (lefse)

ENG: Berbere marinated beef in onion, rosemary and chili sauce. Served with salad, vegetables and injera.
Allergens: Gluten, lactose

5. Gorred-Gorred
215,-

NOR: Mørt biffkjøtt i hjemmelaget awaze og krydret smør. Kjøttet serveres tradisjonelt helt rått, evt medium stekt. Serveres med salat, rømme og injera (lefse).

ENG: Tender beef in homemade awaze and spiced butter. The beef is traditionally served completely raw, can be ordered slightly cooked. Served with, salad, sourcream and injera.
Allergens: Gluten, lactose

6. Kitfo
215,-

NOR: Biffkjøttdeig med hjemmelaget krydret smør og mitmita (etiopisk krydder). Serveres med aib (hjemmelaget ost), salat, spinat og injera (lefse).

ENG: Chopped beef with homemade spiced butter and mitmita (Ethiopian spices). The beef is traditionally served completely raw, can be ordered slightly cooked. Served with aib (cottage cheese), salad, spinach and injera.
Allergens: Gluten, lactose

7. Shiro bozena m/Zil-Zil
205,-

NOR: Marinert biffstrimler i fersk hvitløk, sautert med chili og løk. Legges i ertesaus med berbere (etiopisk krydder). Serveres med salat, rømme, awaze og injera (lefse).

ENG: Tender lean beef strips marinated in fresh garlic, sautéed with green peppers and onion. Put in pea sauce with berbere (Ethiopian spices). Served with salad, sour cream, awaze and injera.
Allergens: Gluten, lactose

fisk/fish

8. Asa tibs
199,-

NOR: Stekt sei med sautert chili og løk. Serveres med grønne linser, rødbeter, salat, awaze og injera (lefse).

ENG: Pollock with sautéed chili and onion. Served with green lentils, beets, salad, awaze and injera.
Allergens: Gluten, lactose

De fleste av våre matretter tar utgangspunkt i det tradisjonelle etiopiske surdeigsbrødet injera. I Etiopia lages det hovedsaklig av melsorten teff som har sitt opphav herfra. Takket være dets høye innhold av jern, protein og fosfor, har det vært en viktig næringsskilde for folket, og opplevd økende popularitet verden rundt. Her hos Gådjå Brukes teff injera som glutenfritt alternativ.

lam/lamb

10. Beg Tibs
230,-

NOR: Lammekjøtt med løk, hvitløk, rosmarin og fersk chili. Serveres med grønnsaker, salat, awaze og injera (lefse).

ENG: Cubed tender lamb, with onion, garlic, rosemary and fresh chili. Served with vegetables, salad, awaze and injera.
Allergens: Gluten, lactose

11. Beg Alicha Wått
225,-

NOR: Lammekjøtt i gurkemeiesaus med løk, hvitløk, fersk chili og ingefær. Serveres med salat, grønnsaker og injera (lefse).

ENG: Cubed tender lamb in turmeric stew with onion, garlic, fresh chili and ginger. Served with salad, vegetables and injera.
Allergens: Gluten, lactose

11B. Beg Kei Wått
225,-

NOR: Lammekjøtt i berbere (etiopisk krydder) saus, løk, ingefær og hvitløk. Serveres med salat, grønnsaker og injera (lefse).

ENG: Cubed tender lamb in berbere (ethiopian spice) stew with onion, ginger and garlic. Served with salad, vegetables and injera.
Allergens: Gluten, lactose

 

kombinasjon/combination

12. Beyeaynetu (FAVORITT)

NOR: Retten inneholder Dårå Wått (nr 1), Gådjå tibs (4) og flere veganske sauser/grønnsaker. Serveres med injera (lefse).

ENG: The dish contains Dårå Wått (nr 1), Gådjå tibs (nr 4) and different vegan sauces/vegetables. Served with injera.
Allergens: Gluten, lactose, egg

1 pers: 240,-
2 pers: 470,-
3 pers: 705,-

12B. Beyeaynetu

NOR: Retten inneholder Dårå Wått (nr 1), Zil-Zil (nr 3), Beg Alicha Wått (nr 11) og flere veganske sauser/grønnsaker. Serveres med injera (lefse).

ENG: The dish contains Dårå Wått (nr 1), Zil-Zil (nr 3), Beg Alicha Wått (nr 11) and different vegan sauces/vegetables. Served with injera.
Allergens: Gluten, lactose, egg

Min. 3 pers deler fat
per pers: 225,-