EN KORT INTRODUKSJON TIL ETIOPISK MAT
De fleste av våre matretter tar utgangspunkt i det tradisjonelle etiopiske surdeigsbrødet injera. I Etiopia lages det hovedsaklig av melsorten teff som har sitt opphav herfra. Takket være dets høye innhold av jern, protein og fosfor, har det vært en viktig næringsskilde for folket, og opplevd økende popularitet verden rundt. Her hos Gådjå Brukes teff injera som glutenfritt alternativ.
Awaze er en marinade som lages av å kombinere berbere, olje og vann eller Tej (etiopisk honning vin). Awaze kan bli brukt både som marinade til kjøtt og grønnsaker eller som en sterk saus på siden.
Hjemmelaget etiopisk cottage cheese.
Hvor sterk du ønsker maten er selvsagt opp til deg – men du vil ha ekte etiopisk skal det gjerne være litt styrke. Landets mattradisjoner vektlegger bruk av mange ulike chilikrydder, tilsatt for å gi rettene både smak, farge og økt holdbarhet. Grønn chili – Mild Gul chili – Medium Rød chili – Sterk